fredag 23. januar 2009

Brukt på nytt...

Det finnes faktisk håndarbeid jeg ikke har prøvd meg på enda (!), og hardangersøm er en av de tingene jeg har tenkt å prøve meg på. Så til jul fikk jeg en fin hardangersømbok (skrevet av Tove Fevang) av mamman min. Gode greier, men virka jo litt kjent den boka.....og vel hjemme igjen sjekka jeg hyllemetrene med hobbybøker, og gjett om jeg hadde den da.....
Men siden svigers har bokhandel er jo ikke DET noe problem, bytta den inn i " bruktpånytt "av Kathrine Gregersen. Og DET har jeg IKKE angret på!! Super bok om man vil ,som nedenfor, strikke grytekluter av en gammel utslitt t-skjorte.... ...eller hekle seg en fin kurv til å ha garn (eller epler) i av et gammelt dynetrekk, som nedenfor :)
Så nå er ingen tekstiler her i huset trygge!! hmm på tide å resirkulere gardinene kanskje....;)

torsdag 15. januar 2009

Dilla på stichery...utfordring og award :)

Jeg har fått dilla på stichery....Hadde med meg noen på juleferie, siden det er litt vanskelig å dra med seg symaskina og jeg for tiden IKKE er i strikke- eller heklemodus. Og siden da har symaskina fått stå å støve ned! Helt utrolig, men sant!
Dette "huset" skal få no opphengsgreier i pipene sånn at det blir et fint lite veggbilde som sanns havner på basar palmefredag... Disse motivene hører egentlig til i noen mønster på babytepper men vet ikke helt enda om de skal bli til det, stoffet til venstre har litt mønster i seg selv og, og det synes jeg egentlig fungerte ganske greit.

Dette er også motiv hentet fra mønster på babyteppe, men her heller vet jeg ikke helt hva det blir til.



Dette er fra en stichery-pakke som kommer fra jordbærstedet .Mor er med i en stivhery-klubb der, men gjett hvem som ofte ender opp med pakkene!! hihi ja, ikke at jeg har noe i mot det da! :) Stoffene ligger bare løst oppå broderiet, tror det ender opp med en veske :)



Dette sydde jeg før jul, før symaskina fikk seg en ferie og innimellom all sykdommen. Jeg fikk brukt opp nesten alle de grønne restene mine og brukte fleecepledd på baksiden. Jr koser seg under det når han ser på tv :) Artig måte å få brukt opp rester på så, tror nok jeg kommer til å lage flere sånne....


Jeg har blitt utfordret av eva om hvor økologisk jeg er, jaaa ehh tenkte jeg da, men her kommer mine 3x3 om ECO-livsstil:

3 beste:

1. jeg resirkulerer all papp,papir og glass
2.hvis jeg ikke har med handlenett, klarer jeg ofte å ha
med meg brukte handleposer på handleturen
3.jeg lapper ungenes klær og klipper av de (ofte) slitte eller for små fotdelene på
strømpebuksene, slik at de blir til stillongser og kan brukes lengre

3 verste:
1. jeg hiver matavfall i restavfallet....
2. resirkulerer ikke plast....
3. kjører ungen til barnehagen selv om det er gangavstand....lettvindt da sjø...

3 kan bli bedre på:

1. har planer om å sy om klær dette året, gjenbruk er kult!
2. har og planer om å ikke kjøpe et eneste(!) klesplagg til meg selv i år...
3. resirkulere mer sånn som plast og matavfall

Jeg utfordrer nunne , heidi og strikkedilla hvis de har lyst :)
Ellers har jeg fått en award av anneli ! Artig og kjekt :)
Som alle andre synes jeg det er vanskelig å velge hvem en skal sende den videre til, men sender den til de første jeg tenker på når jeg lukker øynene NÅ (varierer fra dag til dag, men i DAG var det dere jeg tenkte på)



søndag 4. januar 2009

Julegaver

Til en snill venn: Til svigermor, som også er snill ;) oppi posene er det 100 telys

Til damene på jobben til mannen min, et hjerte hver sammen med julekort: