onsdag 31. desember 2008

Back in business....

Da er vi tilbake i hjemmets lune vrede....;) la oss i 2-3 tida etter en 14 timers kjøretur, som takket være dvd-skjermer på nakkestøttene gjorde at turen ikke gikk så verst. Men man blir jo litt matt dagen derpå av en sånn tur, og ble ikke mindre matt da jeg begynte å pakke ut og innså at vaskerommet faktisk var for lite for alt som må vaskes....NÅR skal man lære å dra fra et hus RYDDIG og med TOMME skittentøyskurver?!?! Sannsynligvis aldri....for når vi dro så huset bare litt smårotete ut (ser det ikke når man går å vasser i det), men når vi kom hjem ble liksom bildet litt klarere....Hadde mest lyst til å gjøre som lille tuppi her, legge meg nedpå litt og ta en liten blund ;) MEN så viste deg seg at svigermor hadde fri fra jobb og savna småtrollene! Jippi!! Så etter å levert de i ekspressfart, laget jeg meg te og benket meg til i sofaen med et stitchery og fikk sett reprisen av siste episode av "cranford" som jeg gikk glipp av i går. Så da fikk jeg laget denne puten....TULLA!! hihi den var en julegave til min mor som av og til drømmer om en bobil :) Ellers har jeg som tidligere skrytt, laga flere julegaver, men må lete etter bilder først....
Nå skal jeg gå og stuffe kalkunen som skal få bli med på nyttårsfest til naboene, vi blir en god og svær gjeng så vi trenger to kalkuner(!), gleder oss! Håper dere får en fin kveld i dag og et godt nytt år! :):)

fredag 19. desember 2008

Endelig juleferie!!!!

Etter myyyyye sykdom den siste måneden, var det ubeskrivelig godt å se skilt med "Trondheim" på i går kveld! Kjøreturen tok forferdelige 15 timer siden Hardangervidda var stengt, men etter en liten shoppingrunde med mor nå i dag er den glemt :)
Blir ingen bilder før til neste år nå, men da kommer det til gjengjeld en del siden det ble en del hjemmelagde julegaver i år.....
Av og til har jeg sittet å lurt på om det er så mange som leser i bloggen min, for det kan jo variere hvor mange som legger igjen en kommentar....MEN i det siste har jeg fått flere tilbakemeldinger fra ulike hold om at det ER det faktisk! Kjempehyggelig å få koselige hilsninger fra mer eller mindre ukjente! SÅ da vil jeg benytte sjansen til å ønske Berit i Quiltetuppene, og andre "usynlige" som finner glede av å se innom bloggen, en riktig God jul og et spennende Nytt (kreativt) År! :)

torsdag 11. desember 2008

Julestemning på kjøkkenet

Se hva den snille,snille mamman min sendte meg i posten da!! Har jo kikket på AnnAKa's julekalender flere ganger, men kviet meg for å begynne på den....I samme pakke kom det også to stichery-pakker (skal blogge de senere), en juleeventyrbok og to nisseluer fylt m snop(til ungene)Ska si det fikk fart på julestemningen ja!! Hadde tenkt å henge på noen twist på kalenderen, men spørs om det blir til neste jul, når ungene(les:mannen..) er mindre klåfingret... julepostposen fra i fjor er kommet opp, i tillegg til en par hjerter jeg sydde for sikkert 15 år siden (de ble egentlig bare hengt der fordi det var en par stygge spikre der da...)
Nye julegardiner sydde jeg i en fei for en måneds tid siden, rett og slett bare faldet inn kantene og sydd på en liten blonde nederst for å skjule kor skjeve de egentlig er....


Hadde mye igjen av stoffet (ingen bombe) så sydde en par poser til benken og, er te i den til venstre.


Sydde og grytekluter, som henger under nissebildet til høyre. (Klikk på bildene så er det lettere å se detaljer)





SÅ ryddig er det egentlig aldri lengre enn 10 minutter, så da er det jo greit å ta et bilde så en kan se på hvis en glemmer hvor fint det KAN være...;)







onsdag 3. desember 2008

Spisestuen og tildaengler....

Så begynner det omsider å ligne litt på advent, i det minste i ètt rom....Liker egentlig å pynte med nesten alt unntatt juletre i hele adventstida jeg, og så ryker alt ut igjen straks vi har passert nyttår....Liker ventetida, men ikke i år, har hatt en skikkelig slem halsbetennelse på besøk. Og gikk jeg til legen, neida! MEN på mandag fikk jeg meg et skikkelig skremmeskudd, våkna og kunne nesten ikke gå!!! Anklene var hinsides vondt, særlig den høyre. Panikken grep meg kan man si, ringte til svigermor som sporenstreks sendte ut hjelp før hun selv kom og overtok ungene sånn at jeg kunne komme meg til legen. (Ikke lett å kjøre bil fant jeg ut men kom no meg trygt fram og tilbake...) Og legen visste råd, han trodde heldigvis ikke på mine kreft- og giktdiagnoser (!), derimot mente han at de streptokokkene som hadde holdt til i halsen min hadde flytta ned i anklene!! Ubehandla streptokokker kan angripe ledd og de. Ja, det går visstnok an, jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte, men HELDIGVIS virker det som han har rett, for etter noen dager med heavy duty antibiotika og voltaren så er jeg nå i ferd med å bli meg selv igjen! :)
SÅ, dette er det jeg har pusla litt med i dag, vaska og rydda på spisetuen, med god hjelp (helt sant faktisk) fra småtrolla. Eldstemann støvsugde og lille tuppi tørka støv og fant frem litt julestash :) Me like. Håper de ikke vokser fra det..... Tildaenglene har vært ferdig en stund og storebror bestemte plasseringen! Rett under den broderte nissen (far som har brodert)
Kommentaren til junior var at den i midten "har landa" og de to på sidene "holder på å lande" :)


Til slutt et lite bilde av lille tuppi sin fot etter et laangt bad :) ("mor! sjå eg e skrukkete!!")