tirsdag 30. september 2008

A4-mapper

Hadde fri fra jobb i dag, så da sydde jeg noen toalettmapper......hi hi tuller selvfølgelig!


Brukte noen dager da, og her skal du få høre hvordan det gikk til!
Sikkert ikke den første som har hatt denne ideèn, men synes den er så bra at jeg deler den her allikavel:
Man tar en bunke med stoff som man har kjøpt alt for mye av på jysk, stoff og stil etc etc og en A4-plastlomme, plastlommen legger man på stoffet sånn at man får med det motivet man ønsker og kritter/tegner rundt med halvstødig hånd. Deretter klipper man ut ørti (har liggende flere som ikke er ferdig enda) for- og bakstykker til mappene.
Neste kveld (er helst da man har tid), legger man alle bitene på vatt, klipper vatten, legger så dette på et gammelt putevar eller no sånt (hvis man ikke ønsker lommer inni mappene må man legge det på fòrstoffet) og damper fint og nåler de tre lagene fast.
Neste kveld der igjen slår man seg løs på maskinen og quilter av hjertens lyst, da gjelder det å være "smart" og ikke velge for store fargeforskjeller på mappene så slipper man den kjedelige jobben det er å bytte farge i maskinen....
Neste kveld der igjen, renskjærer man stykkene til ca 9x12 inch, finner fòrstoff som skjæres i samme mål og syr på en liten lomme på den ene fòrsiden før man syr i glidelås. Det er skjært ut kvadrater på 1 1/4 inch i bunn hjørnene før sammensying, alt vrengsyes. Husk liten åpning i bunnen av fòret som man vrenger igjennom.....har glemt dette i iveren en par ganger.....Noen av mappene har jeg sydd en liten stikning langs glidelåsen for å holde fòret på plass, men det kan være litt knotete i sidene så da har jeg sydd stikningen litt ned her, klikk på bildet så ser du det kanskje....
Neste, og siste, kveld tar man hele bunken med seg i sofaen og klipper vekk tråder som har sneket seg frem og lager litt perlepynt til glidelåsene..... .....og da er man så lei av disse mappene at man lurer på om man er helt klok som holder på på denne måten ! ;) Jeg regner med at minst en par av de havner på normisjonens julemesse på stemnestaden i tysvær om en liten måned, og man skal heller ikke se bort fra at noen ender opp som gaver til noen av barnas venner (alltid noen som har bursdag...)
DETTE derimot har jeg sydd i dag! Enkelt og greit barneteppe, motivstoffene er skjært i kvadrater på 6 1/2 inch, rammene er på 2 1/2 inch, så med litt hoderegning så blir da teppet...?
Bruker fleece som bakside og fòr på sånne tepper for da blir de så myke og gode, me love!
Og siden jeg brukte bare maskin på lukkekanten, ble overraskende nesten irriterende bra, så gikk det greit å bli ferdig med det på noen formiddagstimer :):)

4 kommentarer:

spøkelsa :-) sa...

Ja du Sissel du Sissel :-) Det er utrolig hva du får tid til ! Unger, mann, hus og pasienter i tillegg :-)Jeg bøyer meg i støvet !
mamma

Ann Rita :-) sa...

Eg bøyer meg ennå lenger ned i støvet...... :-)Og, har eg ikkje retta meg opp igjen, så kommer eg litt kroket til foreningen på torsdag!!!

VANVITTIG BRA :-)

kreakris sa...

Så flink du er! Kjempefine mapper, og fin forklaring. Fekk lyst å produsere sjølv, men det er litt for seint for å sette i gang i kveld.
Og eit heilt teppe på ein dag? Det var effektivt! Fint blei det og, og heilt sikkert kjempedeilig for den som skal bruke det:)

Kjersti sa...

Kjempefine mapper i fine farger.
Og et koselig barneteppe :-)